KarfiolKarfiol z vlas. cauli di fiori. Bdl. K pa- řížský, asijský, mamutový anglický, Veit- schův obrovský podzimní, obrov.-ký neapol- ský a alžírský
, Dlj. 8., 9., zakrsly, franko brodský. Us
. Pdl Carviol (bra-sica oleracea botegtis), květák, karviol, pompejská ka- pusta, Blumenkohl Eme Rose B., růže, rů- žička k.; grosser Erfurter B, velký erfurt sky k ; früher englischer B , ranný anglický k.; cyprischer B., k. cyperský; später eng lischer, hollän<lisch r B., pozdní anglický, holand.-ký k.: schwarzer oder sicilianischer B, Černý neb sicilský k ; B. von WalcheRn, k. Walcherův; B. von Lenormand, k. Le- norinandův; B. mit Butter, k. s máslem; B. mit Buttersauce, k. s omáčkou máslovou; B. mit Kalbfleisch, k s telecím masem; B. im Schmetten mit Krebsen, k ve smetaně s raky; geschmalzener B
. mit Käse, k
. oma- štěný se sýrem; B
. mit Schinken, karfiol s uzenou kýtou; gebackener B., smažený k.; B
. mit Krebsknödelchen, k. s račími knedlíčky; B
. mit. Bechamel, k
. s beša- melkou; B
. ä la Béchamel, k
. dle spůsobu Béšamela; B. mit Eiersauce, k. s vejcovou omáčkou; B. mit Lammfleisch, k. s jehně- tinou; gekochter B
., varený k.; gebratener B., pečený k ; B. mit Sauce, k s omáčkou; eingelegter B., naložený k. Šp. Cf. R tp
. 85., KP. III 268., 269., S. N., Rose. 145., Mllr. 25., Čl. Kv. 299., Slb. 689. - K
. (kvě- ták) = rakovina pyje.