Česko - německý slovník Fr. Št. Kotta
Seznam Hesel

    FulltextVše
    Prohledávat:
    HeslaObsah hesel
    Nápověda
    Dokument Obrázek
    Svazek:1   Strana:0863


    Kysání
    Kysání, vz Kvašení, Kysati. K. (kyselé kvašení) jest každé kvašení, při kterémž z látky kvasící se některá kyselina ústrojná se tvoří. Nejobyčejnější způsoby kysání jsou k. mléčné a k. octové. Vz S. N. K. vína jest obrácení sladké vinné šťávy u víno. Čk. 314. Víno k-ním ze sebe všelijakou neči- stotu vypuzuje. Ler.

    Vytvořeno v rámci projektu Data a nástroje pro informační systémy (1 ET 1011 20413)
    za podpory programu Informační společnost AV ČR a projektu Informační zdroje
    pro výzkum a výuku češtiny (VZ 09005) za podpory programu
    INFOZ Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR
    Digitalizace a software Imaging Systems spol. s r.o. © 2005 - 2007 - 2011