Líh, lihLíh, lih, u, m. L., alkohol ethylnatý C4H6O2 či alkohol prostě, Alkohol, Wein- geist, je vlastně hydrat kysličníku ethylna- tého
C4H6 O. HO (Aethyloxydhydrat). Vz více v Šfk. 462., Kk. 234. L. vinný, prosto- čistý, salmiakový, z jeleního rohu, májkový, mýdlový, kafrový, Jg., dřevěný (alkohol me- thylový, C2 H4 O2. Methylalkohol, vz S. N.
), Nz., sehnaný (rektificirter Alkohol), přepu- zený; bez vody: prostočistý, bezvodý; 1. nejsehnanější, Šp., amylový
, anýzový, čpav- kový, hoffmannský, jalovcový, kalmusový, kantaridový, kmínový, ledkový, mateří- douškový, meduňkový, melasový, mravenčí, ocetní, octový, olovný, ořechový, pomorančí, puškvorcový, rozmarinový, sirkový, skoři- cový, slívový, solný, třešňový, ammonatý, višňový. Kh. L.
jak se dělá? vz Kořalka.