Diffuse
Diffuse, e, f., z lat. = vyslazování řepo- vých řízků, v cukrovarnictví (zvláštní návod nelisováním, nýbrž až devětkRát opakovaným vymočováním vyhřatou vodou) těžení šťávy ze řízků řepových nebo ze třtiny cukrov- inku, die Diffusion, Maceration der Rüben- schnitte. D. Robertova, studená či Schul- zova. S. N. XI. 371., 372. Cf. KP. V. 48., Kram. Slov. 91., jednoduchá, složitá, tepelná. ZČ. I. 505. Cf. Mj. 20., Sfk. Ruk. 7ž. D.
v lékař, (výmok). Čs. lék. I. 187. D. (pro-
nikání) plynů. ZČ. I. 500., S. N., MS. 74.,
Šf. Poč. 38.
Diffusér, u, m. Wld. Vz Diffusor.