Česko - německý slovník Fr. Št. Kotta
Seznam Hesel

    FulltextVše
    Prohledávat:
    HeslaObsah hesel
    Nápověda
    Dokument Obrázek
    Svazek:6   Strana:0395


    Huspenina
    Huspenina, na Zlinsku huspanina. Brt. H. = vyvařená klihovina z kostí zvl. telecích a jiných klihovatých částek masa, která odpařováním v hustý rosol ztuhla. Přidává se do ní koření, ocet, víno, zakyslé šťávy, gelatina, die Gallerte. Vz Kram. Slov., S. N. — H. = rosolina z ovoce a z jiných ne- mastných věcí. H. merunková, Aprikosen- geleé, z čínských pomorančů, Apfelsinen- gelée, šampaňská, Šp., ananasová, citronová, čokoládová, se smetanovou pěnou, jahodová, malinová, kávová, mandlová, z lískových oříšků, s makaronkami, puncová, řeřichová, rýžová, skořicová, třešňová, vanilová, piško- tová. Hnsg. Snědli h-nu v někaké pivnici. Pč. 36. — Cf. Galetina v dod.

    Vytvořeno v rámci projektu Data a nástroje pro informační systémy (1 ET 1011 20413)
    za podpory programu Informační společnost AV ČR a projektu Informační zdroje
    pro výzkum a výuku češtiny (VZ 09005) za podpory programu
    INFOZ Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR
    Digitalizace a software Imaging Systems spol. s r.o. © 2005 - 2007 - 2011