HuspeninaHuspenina, na Zlinsku
huspanina. Brt. H. = vyvařená klihovina z kostí zvl. telecích a jiných klihovatých částek masa, která odpařováním v hustý rosol ztuhla. Přidává se do ní koření, ocet, víno, zakyslé šťávy, gelatina, die Gallerte. Vz Kram. Slov., S. N. —
H. =
rosolina z ovoce a z jiných ne- mastných věcí. H. merunková, Aprikosen- geleé, z čínských pomorančů, Apfelsinen- gelée, šampaňská, Šp., ananasová, citronová, čokoládová, se smetanovou pěnou, jahodová
, malinová, kávová, mandlová, z lískových oříšků, s makaronkami, puncová, řeřichová, rýžová, skořicová, třešňová, vanilová, piško- tová. Hnsg
. Snědli h-nu v někaké pivnici. Pč. 36. — Cf
. Galetina v dod.