DiffuseDiffuse, e, f., z lat. =
vyslazování řepo- vých řízků, v cukrovarnictví (zvláštní návod nelisováním, nýbrž až devětkRát opakovaným vymočováním vyhřatou vodou) těžení šťávy ze řízků řepových nebo ze třtiny cukrov- inku, die Diffusion, Maceration der Rüben- schnitte. D. Robertova, studená či Schul- zova. S. N. XI. 371., 372. Cf. KP. V. 48., Kram. Slov. 91., jednoduchá, složitá, tepelná. ZČ. I
. 505
. Cf. Mj. 20
., Sfk
. Ruk. 7ž
. D.
v lékař, (výmok). Čs. lék. I. 187. D
. (pro-
nikání) plynů. ZČ
. I. 500., S. N
., MS. 74.,
Šf
. Poč. 38
.
Diffusér, u, m. Wld. Vz Diffusor.